RPG tekstowe o tematyce Harry'ego Pottera
*mówi szeptem* Jeśli chcesz polować, to zostań myśliwym, a jak chcesz zostać myśliwym, to myśl ;P A tak w ogóle, to się nie boisz...?
*Odpowiada cicho* Nie, nie boję się. Może pójdziesz po zajęciach ze mną? I postaram się załatwić jeszcze pelerynę niewidkę.
A niby skąd miałbyś ją mieć? *szepcze uważając, aby nauczyciel nie wszedł - po prostu patrzy na drzwi*
Hmm... Kupię... To jak idziesz?*Nie interesuje go za bardzo czy nauczyciel wejdzie czy nie*
Ech... Jak tak nalegasz, to dobra. Mogę pójść, ale o której godzinie? Tuż po lekcjach?
Po tej lekcji większość uczniów pójdzie do dormitoriów. Mogę się nawet założyć, my też pójdziemy. I tak 20:30 spotkamy się w zakazanym korytarzu.
*szepcze przyglądając się drzwiom* Ok, byle szybko. Ja mam jeszcze prywatne sprawy. A tak nawiasem, co się dzieje z nauczycielem? Jeszcze go nie ma... Spóźnialski XD
Hehe*I wszedł dyrektor a na ustach Kaviego pojawiła się taśma zaklejając mu je* Co sie tak śmiejesz? *uśmiechnął się, pstryknął palcami i taśma znikła* Nauczymy się tak: Drętwota i Impedimento. Drętwota oszałamia przeciwnika i nie może się przez chwilę ruszyć. A Impedimento spowolnią go. Jak spotkacie wilkołaka będziecie mieli czas ucieczki. Najpierw drętwota: Robicie taki ruch różdżką* pokazał trzy razy ten sam ruch by uczniowie zapamiętali i wymawiacie zaklęcie.
wchodze
*Wszedłeś do sali. Nie ma uczniów tylko nauczyciel siedzi za biurkiem*
pytam sie czy nauczy mnie jakiegos czaru
Nie ma teraz lekcji... Spytaj się kolegów może oni Cię nauczą. Kavi i Insis znają najwięcej zaklęć*Wyjrzał za okno na plac przed szkołą.* O patrz nawet nam stoi Kavi...
ide do niego
**Pisz w: Plac przed szkołą**
*Kavi i Molin wchodzą* Znam tak:
1. Przemiana- Przemienia rzecz w zwierze.
2. Rictusempra- Czar tworzący żółty promień, który może kogoś/coś zranić
3. Alohomora- Otwiera zamknięte na klucz drzwi
4. Bąblogłowy- Tworzy bańkę z powietrzem w okół głowy dzięki której możemy oddychać pod wodą.
Którego pierw chcesz się nauczyć?