RPG tekstowe o tematyce Harry'ego Pottera
Sala zaklęć.
*Wchodzi i siada w ławce*
*Kavi wchodzi rozgląda się i podchodzi do ławki Insis* Cześć. Wolne? Mogę?*wskazał na wolne miejsce, na ławce koło niej i się uśmiechnął*
... No raczej wolne ^^ Siadaj, jak chcesz *odwzajemnia uśmiech*
*Usiadł koło niej a inni chłopacy z domu Kaviego się na nich popatrzyli. Jeden krzyknął* Brawo Kavi podrywasz dziewczynę?! *Nauczyciela jeszcze nie było a Kavi trochę zły odpowiedział: * Ty lepiej się na przerwie trzymaj blisko nauczycieli...
A Wy co? Checie być starymi kawalerami? O przyszłości myślcie ;P XD *Mówi do chłopaków, którzy przed chwilą gadali do Kaviego - oczywiście odp. z humorem* A co z nauczycielem...? Pół lekcji minęło... *z nadzieją patrzy w stronę drzwi*
*Nagle wbiega zdenerwowany nauczyciel* Emm witajcie dzieci! Przepraszam nauczyciele mieli pilne zebranie na temat... Wszystkiego dowiecie się na apelu w najbliższych dniach lub nawet dzisiaj. A teraz nauczymy się zaklęcia: Bąblogłowy ktoś wie do czego ono służy?
*podnosi rękę do góry*
Tak? *Pyta się nauczyciel*
O ile sie nie mylę, to zaklęcie tworzy bańkę powietrza wokół głowy, jak sama nazwa wskazuje.
Tak brawo trzy punkty dla Ciebie moje dziecko! Tak jak powiedziała wasza koleżanka to zaklęcie tworzy w okół głowy bańkę z powietrzem i można pływać długo pod wodą. Robicie taki gest różdżką*pokazał* I krzyknijcie nazwę zaklęcia.
*robi wskazany gest różdżką, jak kazał nauczyciel* Bąblogłowy!
*Udało jej siędopiero za trzecim razem* Brawo 2 punkty dla twojego domu! A co reszta?! Nikt nie umie?* Po chwili udało się także Kaviemu a potem reszcie uczniów* Dobrze Opanowaliście ten czar. Dyrektor kazał mi wypuścić was wcześniej i macie się stawić w wielkiej sali! Do widzenia! *Kavi spakował się i wstał* Ehh... Jakiś nudny apel pewnie... *Mówi do Insis* Dobra chodźmy...
**Lekcja II**
*przychodzi i siada w ławce*
*Kavi wchodzi i siada koło Insis*I co? Co myślisz o polowaniu?*Mówi cicho a nauczyciela jeszcze nie ma*