RPG tekstowe o tematyce Harry'ego Pottera
Dzieci siadają w ławkach, wśród nich jest Mateusz...
*Kavi siada w ławce*
Witam. Zapiszcie temat: Co nieco o Potworach.
Dzień dobry.*zapisuje*
Pokazuje wam jakąś klatkę z obrzydliwym robalem - To są chochliki- mówi prof...
*Kavi podnosi rękę w górę*
Tak, Kavi?
Czy dostanę jakąś ocenę lub punkty dla domy jak wymienię parę informacji o chochlikach? *uśmiechnął się*
Zobaczymy... Mów.
-------------------------------
Nagle Mateusz podnosi rękę...
*puka do drzwi i wchodzi* Dzień dobry, bardzo przepraszam za spóźnienie... Zupełnie wyleciało mi z głowy... *Siada do ławki i pyta się osoby z ławki, jaki jest temat, po czym go zapisuje*
A więc:
Chochliki kornwalijskie - są małe, bo mierzące około ośmiu cali wzrostu, nieznośne stworzonka, lubią dokuczać innym, jarzące się niebieskawym, blaskiem. Irytujące istotki o ostrych ząbkach i zdolności latania. Wydające przenikliwe, wysokie, tylko dla nich zrozumiałe odgłosy. Pozornie nieszkodliwe i niegroźne. Sprytne, niesamowicie żywiołowe magiczne stworzenia o bardzo złośliwym usposobieniu i tak zwanym "charakterku". Lubość czerpią z wyrządzania szkód i płatania figlów, rzadko podobających się ich uczestnikom, a raczej trzeba by powiedzieć ofiarom, mianowicie ulubioną zabawą chochlików jest chwytanie za uszy ludzi i zanoszenie ich na szczyty drzew i budynków, oraz... żyrandoli.
I jak?
*Zerka ma Insis i się uśmiechnął*
10 punktów dla Slytherinu!- zagmiał profesor- A kto wie jak pokonać Chochlka? Acha, i dzięki pannie... jak masz na imię? Griffindor traci 3 punkty!- patrzy na Insis
Mateusz podniusł ręke i mówi: MOŻE PRZY UŻYCIU CZARU: Rictusempra?
Tak, to możliwe... 5 punktów dla Ravenclawu...
*Insis siedziała w ławce za Kavim. Kavi obrócił się gdy nauczyciel zapisywał czar na tablicy i nie patrzył* Jeszcze nadrobisz ja kiedyś dostałem -5*powiedział szeptem, uśmiechnąć się i szybko obrócił, w stronę nauczyciela*
Kto idzie na ochotnika... potrzebujemy 2. Mateusz się zgłasił, brakuje 1 osoby...